HÍREK


Benés diákok a világbajnokságon


A korábbi területi és országos sikereknek köszönhetően Magyarországról a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium jutott ki az ISF World School Futsal Championship sporteseményre. 

Az október 8-17. között Szerbiában, Belgrádban megrendezésre kerülő futsal diákolimpia világbajnokságon a somogyi együttes a 4 tagú „D" csoportba került. (A sajnálatos izraeli háború miatt, Izrael, Katar, Afganisztán és Szaúd-Arábiából 2 csapat lemondta a szereplést, így 20 ország helyett 15 indult.) Az ellenfelek Franciaország, a házigazda Szerbia, és Boszniai Szerb Köztársaság válogatottjai voltak.

A kaposvári keretet többek között jelenlegi és korábban a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián pallérozódó játékosok is alkották. Csapatunk az első csoportmeccsen a 7 korosztályos futsal válogatott játékost is felvonultató franciák ellen 8-3-as vereséget szenvedett. Ezután következett – mint később kiderült, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő – a házigazdák elleni mérkőzés, ahol 6-3-as vezetésünknél, 4 perccel a vége előtt, a szerbek levitték a kapust és kiegyenlítettek, 6-6. Utolsó csoportmeccsünkön a boszniai szerb csapat elleni 5-3-as sikerünk kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, hiszen a másik találkozó (francia-szerb) döntetlennel zárult. Így a kaposvári együttes az alsóházban a 9-15. helyért játszott. 

A furcsa lebonyolításnak, sorsolásnak köszönhetően újra a Boszniai Szerb Köztársasággal játszottunk és kiélezett mérkőzésen ismét nyertünk, 5-4. Ezzel következett a 9. helyért való találkozó. Az alsóházi döntőben a sérülésektől, betegségektől tizedelt csapatunk nagyot küzdött, de 2-2-es félidő után, „elfogytunk" és 10-4-es vereséget szenvedtünk Ukrajna ellen. Így a 10. helyen zártuk a tornát. 

A világbajnokság elején nem gondoltuk, hogy a srácok ilyen szép utat bejárva, mérkőzésről mérkőzésre fejlődnek, és egy kis szerencsével 4 közé való jutás is elérhető közelségbe kerül. 

Nagyon büszkék vagyunk rátok és reméljük, hogy pályafutásotok végén, örömteli és hasznos élményként tekintetek vissza a belgrádi napokra!   

A csapat: Ódor Máté, Kovács Kende, Pacsai Bence, Czimmerman Gergő, Haász Olivér, Ipolyi-Várkonyi Csanád, Németh Máté, Nagy Adrián, Pressing Máté, Szigeti Máté, Marton Kolos, Gelencsér Benedek.

Felkészítő edző: Rózsa János 

 

2023.11.08.

KAPCSOLATKÖVESS MINKET